از سوی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران انجام شد؛ تشریح برنامه‌های کمیته فرهنگی و آموزشی مدیریت سبز

دکتر محمدعلی زارع چاهوکی، رییس کمیته فرهنگی و آموزشی مدیریت سبز اعلام کرد:« معتقدیم در حوزه فرهنگ ­سازی مدیریت سبز دانشگاه، مشارکت تمام دانشگاهیان بویژه دانشجویان لازم است.»

دکتر محمدعلی زارع چاهوکی، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی، اقدامات کمیته فرهنگی و آموزشی مدیریت سبز را تشریح کرد.

اقدامات کمیته فرهنگی و آموزشی مدیریت سبز

دکتر محمدعلی زارع چاهوکی این اقدامات را شامل ارائه طرح و ایده‌های خلاقانه توسط دانشجویان بویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی در خصوص مدیریت حامل‌های انرژی، استفاده از انرژی‌های نو و مدیریت پسماندها؛ تدوین طرح حمایت از رساله و پایان­ نامه دانشجویی در حوزه مدیریت سبز؛ تدوین دستورالعمل مدیریت سبز در راستای استفاده بهینه از امکانات؛ حمایت از فعالیت تشکل­ های دانشجویی و ایجاد تسهیلات برای آنها در جهت ترویج و فرهنگ‌سازی مدیریت سبز؛ طراحی و برگزاری دوره­ های آموزشی مدیریت سبز برای سطوح مختلف مدیران، اعضای هیئت علمی، دانشجویان، کارکنان و نیروهای خدماتی؛ برنامه ­ریزی برای طراحی سرفصل و گنجاندن درس سواد زیست محیطی و مدیریت سبز در سرفصل دروس عمومی دانشگاه دانست.

دانشجویان، پای کار مدیریت سبز

به اعتقاد مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، در حوزه فرهنگ ­سازی مدیریت سبز دانشگاه، مشارکت تمام دانشگاهیان به ویژه دانشجویان لازم است. وی با اشاره به ظرفیت ۱۸۰ انجمن‌ علمی دانشجویی، ۸۰ کانون‌های فرهنگی و هنری که تعدادی از آن‌ها به طور ویژه در حوزه محیط زیست فعالیت می‌کنند، و بیش از ۳۵۰ نشریه دانشجویی و همچنین استفاده موثر از دیگر ظرفیت‌های دانشگاه، گفت: «در صورت برنامه‌ریزی و حمایت لازم از برنامه‌ها می‌توان فعالیت‌های تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ­سازی و آموزش راهکارهای تحقق مدیریت سبز دانشگاه انجام داد.»

زارع چاهوکی تصریح کرد: «این کمیته با استفاده از ظرفیت دانشجویان دانشگاه در صورت حمایت خواهد توانست نقش عمده‌ای در ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ مدیریت سبز داشته باشد.»

مدیریت سبز همگام با توسعه فناوری اطلاعات

دکتر زارع چاهوکی به عنوان فعالیت رسانه‌ای برای ترویج مدیریت سبز به تولید محتوی تاثیرگذار برای فرهنگ‌سازی مدیریت سبز و انتشار در سایت‌ها، فضای مجازی و تبلیغات محیطی؛ تولیدات چندرسانه‌ای تاثیرگذار برای انتشار در فضای مجازی؛ اکران فیلم‌ها و مستندهای مرتبط با حوزه‌ محیط زیست و مدیریت صحیح حامل‌های انرژی در سطح دانشگاه اشاره کرد.

دکتر زارع چاهوکی با اشاره به توسعه سامانه­ های مختلف در دانشگاه از جمله سامانه اتوماسیون پایان­ نامه ­های دانشجویی، سامانه جامع تشکل ­های دانشجویی، سامانه نشریات دانشجویی و سایر امور اداری که می­ توان آن ها را در قالب سامانه انجام داد؛ بر ارائه پیشنهادهایی با هدف حذف تدریجی کاغذ از سیستم اداری تاکید کرد. وی تحقق این مهم را در دست مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی دانشگاه و همکاری معاونت ­های ذی ربط دانست و افزود: «در این خصوص لازم می­ دانم از اهتمام همکاران مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی دانشگاه تشکر و قدردانی کنم.»

گام‌های فرهنگی کمیته برای مدیریت سبز

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت:« تاکنون اقدامات موثری در حوزه فرهنگی و آموزشی مدیریت سبز دانشگاه انجام شده است». وی از جمله این اقدامات به برگزاری اولین جشنواره فرهنگ دانشگاه با محوریت مدیریت سبز و حفاظت محیط زیست، جشنواره بین المللی نگاه آبی با محوریت الگوی صحیح مصرف حامل­ های انرژی، همایش بین‌المللی جامعه و محیط زیست و مدرسه تابستانی بین‌الملل با محوریت آموزش برای محیط زیست و برگزاری برنامه ­های متعدد فرهنگی و آموزشی اشاره کرد و نقش معاونت فرهنگی و اجتماعی، انجمن‌های علمی دانشجویی، نشریات دانشجویی و کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی را در آن‌ها تشریح کرد.

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به این که «در جشنواره فرهنگ به طور ویژه محور مدیریت سبز و حفاظت محیط زیست در بخش­ های مختلف جشنواره در نظر گرفته شده و یکی از رویکردهای اصلی این جشنواره حوزه مدیریت سبز دانشگاه بود.» در نظر گرفتن بخش ویژه مدیریت سبز دانشگاه در جشنواره‌های علمی، فرهنگی و هنری دانشجویان را یکی از برنامه‌های مهم برای ترویج مدیریت سبز عنوان کرد.

در ادامه رئیس کمیته آموزشی و فرهنگی مدیریت سبز دانشگاه تهران به  برگزاری دوره ­های آموزشی مدیریت سبز توسط مرکز آموزش­ های ضمن خدمت اشاره کرد. به اعتقاد زارع چاهوکی، سبز شدن سایت دانشگاه در روزهای سه شنبه و در نظر گرفتن بخشی برای ثبت محتوی در حوزه مدیریت سبز از دیگر اقدامات مهم مدیریت سبز است که با همت اداره کل حوزه ریاست و روابط عمومی و مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی انجام شده است. تولید محتوی و پیام ­ها در حوزه الگوی صحیح مصرف نیز از دیگر اقدامات است. همچنین رویکرد برنامه­ های تشکل ­های دانشجویی نیز در جهت حفاظت محیط زیست و تحقق توسعه پایدار است.

دکتر محمدعلی زارع چاهوکی، از حمایت­ های همکاران اداره کل طرح­ های عمرانی و پشتیبانی، اداره کل حوزه ریاست و روابط عمومی و مرکز آموزش­ های ضمن خدمت و دانشجویان فعال در انجمن­ های علمی دانشجویی، کانون ­های فرهنگی، نشریات دانشجویی و شورای صنفی و سایر بخش­ های دانشگاه که در  تحقق اهداف مدیریت سبز دانشگاه همکاری دارند تقدیر و تشکر کرد و عنوان کرد: قطعا همه فعالیت­ ها، نتیجه تلاش ­های آنها بوده است.

در پایان زارع چاهوکی با اشاره به تلاش کمیته برای سال تحصیلی جدید، از برنامه­ ریزی برای نودانشجویان در جهت آگاهی آن‌ها از الگوی صحیح مصرف خبر داد. وی افزود:« به ­طور ویژه از طرح ­ها و برنامه های تشکل ­های دانشجویی در حوزه فرهنگی و آموزشی مدیریت سبز حمایت می ­شود.»

کمیته فرهنگی و آموزشی مدیریت سبز دانشگاه از سال ۱۳۹۶ تشکیل شده است. هدف از تشکیل این کمیته: ارتقای دانش عمومی، فرهنگ ­سازی و نهادینه ­سازی روش­ های کاهش مصرف حامل ­های انرژی و حفاظت از محیط زیست به منظور تحقق دانشگاه سبز است. اعضای کمیته نمایندگان حوزه­ های آموزشی، پژوهشی، روابط عمومی، انجمن ­های علمی دانشجویی، کانون ­های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی و شورای صنفی دانشجویان هستند. این کمیته، با برگزاری جلسات متعدد و هم‌اندیشی با متخصصان برای نهادینه‌سازی فرهنگ مدیریت سبز و کاهش مصرف حامل‌های انرژی و کاغذ و … در سطح دانشگاه تلاش می‌کند.