استقبال گرم دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور از «روزی با دانشگاه تهران»

برگزاری دومین دوره برنامه «روزی با دانشگاه تهران» با شعار «من دانشگاه تهرانی هستم» که به منظور آشنایی دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور سراسری با رشته‌ها، پردیس‌‌ها، دانشکده‌ها و امکانات دانشگاه تهران، دوشنبه 8 مرداد 1397 از ساعت 9 صبح برگزار و با استقبال گسترده‌ای مواجه شد.

با ثبت نام حدود 8600 علاقه‌مند به حضور در دومین دوره برنامه «روزی با دانشگاه تهران»، شمار بازدیدکنندگان از این برنامه با رشدی بیش از 100 درصدی نسبت به سال گذشته، مواجه بوده است که نشان از تاثیر برگزاری چنین برنامه‌ای در آشنایی با رشته و دانشگاه انتخابی دانش آموزان دارد.

دکتر محمد علی زارع چاهوکی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در حاشیه برگزاری این برنامه، گفت: دومین دوره «برنامه روزي با دانشگاه تهران» در 20 واحد دانشگاه برگزار شد. از ابتداي زمان برگزاري با حضور پرشور دانش‌آموزان در واحدهاي مختلف دانشگاه به‌ويژه پرديس مركزي مواجه بوديم. دانش‌آموزان توسط همياران دانشجو پذيرش شده و توسط اين همياران به واحدهاي مختلف دانشگاه هدايت شدند.

وی افزود: در پرديس‌ها و دانشكده‌ها برنامه‌هاي متنوعي نظير معرفي رشته‌هاي تحصيلي، آشنايي با امكانات آموزشي، پژوهشي و فرهنگي و بازيد از آزمايشگاه‌ها و موزه‌ها تدارك ديده شده بود.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به اهداف این برنامه، اظهار کرد: اين برنامه در راستاي اهداف واحد ارتباط با خانه و مدرسه معاونت فرهنگي و اجتماعی دانشگاه تهران به منظور آشنايي دانش‌‌آموزان به‌ويژه داوطلبان كنكور سراسري با ظرفيت‌هاي آموزشي، پژوهشي، رفاهي و فرهنگي دانشگاه تدارك ديده شده است. خوشبختانه با برنامه‌ريزي انجام شده و همت مسئولان دانشكده‌ها و پرديس‌هاي دانشگاه، امسال نسبت به سال قبل شاهد رشد چشميگري در تعداد افراد بازديدكننده و همچنين افزايش كيفيت برنامه‌هاي برگزار شده بوديم.

دکتر زارع چاهوکی در پایان سخنانش، گفت: بازديد‌كنندگان گرامي مي‌توانند با مراجعه به سامانه https://cultural.ut.ac.ir و تكميل فرم نظر‌سنجي برنامه روزي با دانشگاه تهران با ارائه نقطه نظرات ارزنده، ما را در بهبود و تقويت برنامه‌هاي‌ آتي ياري کنند.

گفتنی است، از همان ساعت ابتدایی صبح دانشکده‌ فنی در پردیس مرکزی دانشگاه تهران مملو از جمعیت دانش‌آموزان علاقه‌مند بود و ظرف نیم ساعت ظرفیت سالن چمران این دانشکده تکمیل شد.

در برنامه ویژه این دانشکده به مناسبت دومین دوره برگزاری «روزی با دانشگاه تهران»، دکتر مهدی حسنلو معاون دانشجویی و فرهنگی، پردیس دانشکده‌های فنی ضمن تشریح پراکندگی دانشکده‌ها، امکانات، سطح بالای علمی این دانشکده، تاکید کرد: استانداردهای علمی یک دانشگاه و دانشکده شرط لازم است اما کافی نیست. این ویژگی فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و بین المللی در قالب تشکل‌ها، کانون‌ها و انجمن‌های علمی و حضور دانشجویان رشته‌های مختلف در یک دانشگاه بزرگ واحد است که شرط کافی فرآیند دانشجویی را میسر می‌کند.

«روزی با دانشگاه تهران» در واقع برنامه‌ای برای تحکیم پیوند دانشگاه و جامعه، آشنایی دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور سراسری با فضای دانشگاه و ایجاد علاقه، انگیزه و روحیه تلاش برای ورود به نماد آموزش عالی ایران است. انتخاب یک رشته در دانشگاه مناسب و متناسب با علایق، توانایی و استعداد‌های فرد می‌تواند اثر مفیدی بر روی شغل او در آینده داشته باشد که در صورت عدم آشنایی و با انتخاب نادرست این اثر می‌تواند کاملا آینده یک جوان را تحت تاثیر سوء قرار دهد.

برنامه ویژه پردیس علوم دانشگاه تهران نیز از ساعت 11 تا 13:30 برگزار شد و دکتر سید مهدی واعظ علایی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس علوم دانشگاه تهران با تاکید بر این موضوع که انتخاب رشته آینده یک دانش‌آموز است و نباید به صرف نام پزشکی یا مهندسی و بالا بردن آمارها به آن نگاه شود، گفت: آشنایی با رشته‌ها آن هم در نماد آموزش عالی کشور باعث می‌شود دانش آموزان با دقت بیشتر و بر اساس علایق واقعی خود دست به انتخاب بزنند و در نهایت انسان موفقی در رشته خود شوند.

وی درباره برگزاری دومین دوره برنامه «روزی با دانشگاه تهران»، افزود: امسال با اضافه شدن ثبت نام به روند برگزاری، حرکت بسیار مهمی انجام شد. فهرستی که از ثبت نام کنندگان به دست ما رسید باعث شد به صورت تخمینی بدانیم که باید پذیرای چند نفر باشیم و از این میا چند درصد دانش آموزان تجربی و چند درصد دانش آموزان ریاضی میهمان ما خواهند بود؛ با تحلیلی که انجام شد و بر اساس تجربه سال گذشته، رویکرد صحبت ها و روش کار ما در این روز تعیین شد.

دکتر واعظ علایی در ادامه، اظهار کرد: امسال بازدید و استقبال بسیار خوبی داشتیم، سازماندهی داخلی پردیس‌ها و در مجموع دانشگاه بسیار بهتر بود و اگر نقایصی هم باشد بررسی و برطرف خواهد شد. امسال موزه علوم و موزه سنگ برای بازدید عموم آماده بود و مورد استقبال قرار گرفت و در مجموع این که در یک روز تعداد زیادی دانش‌آموز به دانشگاه بیایند و از جاهای مختلف بازدید کنند حتما در شناساندن دانشگاه و افزایش علاقه‌مندان به بازدید از دانشگاه تهران موثر است.

همچنین، دکتر همایون رضوان سرپرست امور فرهنگی دانشجویی دانشکده ادبیات و علوم انسانی نیز با پر اثر خواندن برنامه «روزی با دانشگاه تهران» به خصوص برای رشته‌های فنی، گفت: با اجرای این برنامه دانش آموزان با سطح علمی دانشگاه تهران در ایران و جهان بیشتر آشنا می شوند و خصوصا در رشته های فنی انتخاب رشته بیشتری از رتبه های برتر به دانشگاه تهران تمایل پیدا می کنند.

وی افزود: در رشته های دیگر هر جند به نظر می‌رسد انتخاب اول دانش آموزان معمولا دانشگاه تهران است، باید طی آماری از دو سال برگزاری این برنامه، نتیاج آن بررسی شود به عنوان مثال اگر برنامه «روزی با دانشگاه تهران» در زمان برقراری کلاس‌های دانشگاه، برگزار شود و دانش‌آموزان بتوانند دانشجویان مشغول تحصیل را نیز ببینند و با آن‌ها گفت‌و‌گو کنند تاثیر بهتری داشته باشد.

دکتر مجید پرچمی معاون فرهنگی و دانشجویی پردیس هنرهای زیبا نیز ضمن اشاره به افزایش سه برابری بازدید از این پردیس نسبت به سال گذشته، گفت: در مجموع برگزای برنامه «روزی با دانشگاه تهران» بسیار تاثیرگذار بوده است و اضافه شدن ثبت نام به روند برگزاری نکته مثبت امسال نسبت به سال گذشته بوده است و امیدواریم برای سال آینده با افزودن جزئیات بیشتری در زمان ثبت نام، بخش‌های مختلف دانشگاه هم در زمان پذیرش بتوانند هدفمند‌تر و موثر‌تر برنامه‌های این روز را ارائه کنند.

گفتنی است، همه پردیس‌ها و دانشکده‌های دانشگاه تهران تا ساعت 16 به تناوب برنامه‌های ویژه خود را در قالب برنامه «روزی با دانشگاه تهران» برگزار کردند.