بازدید یک روزه معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران از پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با همراهی مدیران کل فرهنگی و اجتماعی، تربیت بدنی، مسئول امور تشکل‌های اسلامی دانشگاه تهران و معاون اداره کل امور شاهد و ایثارگر، چهارشنبه 28 فروردین سال جاری طی بازدید یک روزه‌ای از پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه، با اعضای هیئت رئیسه، مدیران پردیس، نمایندگان تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان این پردیس دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

دکتر مجید سرسنگی و هیئت همراه، در این بازدید ضمن ادای احترام به شهدای گمنام این پردیس، با حضور در گلزار این شهدا و نثار فاتحه یاد و خاطره شهیدان سرافراز را گرامی داشتند. همچنین از خانه فرهنگ، دفاتر تشکل‌های دانشجویی، کاخ سلیمانیه اسلامی و سایر فضاهای فرهنگی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بازدید کردند.

در این بازدید، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ابتدا در جلسه هیئت رئیسه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شرکت کرد و گزارشی را از فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی پردیس و دانشگاه را ارائه کرد.

در ادامه، نشست نمایندگان کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی، بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی و انجمن‌های علمی و دانشجویی با معاون فرهنگی و اجتماعی و مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، برگزار شد.

در این نشست، نمایندگان تشکل‌های مختلف و دانشجویان عضو این تشکل‌ها موضوعات مورد نظر خود از جمله مسئله بودجه، انتخابات الکترونیک، اردوها، مصوبات شورای فرهنگی، حجاب و عفاف، ارتباط انجمن‌های علمی با گروه‌ها و ... را مطرح کردند و مسئولان حاضر در نشست به موارد مطروحه پاسخ دادند.

دکتر مجید سرسنگی در این نشست، ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان، گفت: وضعیت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی نسبت به سایر واحدهای دانشگاه خوب است و این باعث خوشحالی و امیدواری است. پردیس کشاورزی و منابع طبیعی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی توانسته کارهای خوبی انجام دهد که بخشی از این موفقیت‌ها مرهون زحمات مدیران و بخش مهمی نیز نتیجه زحمات شما دانشجویان بوده است.

وی افزود: نمونه این فعالیت‌ها نیز این است که اغلب جایگاه‌های مهم دانشجویی در دانشگاه تهران از آن پردیس کشاورزی و منابع طبیعی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به نکات مطرح شده از سوی دانشجویان به مسائل پاسخ داد و تاکید کرد در زمینه‌های مختلف باید دانشجویان، اعضای تشکل‌ها، کانون‌ها و انجمن‌ها به دانشگاه کمک کنند.

وی همچنین تصریح کرد: کانون‌ها، انجمن‌های علمی و تشکل‌های اسلامی باید سعی کنند در چارچوب نقش‌های خودشان فعالیت کنند که شاهد تداخل موضوعی در فعالیت‌ها نباشیم.

دکتر مجید سرسنگی در پایان این نشست دو ساعته، تاکید کرد: اگر شما روی موضوعاتی چون اخلاق حرفه‌ای، بین المللی شدن دانشگاه، کارآفرینی و مسئولیت اجتماعی فعالیت داشته باشید دانشگاه به طور ویژه از شما حمایت خواهد کرد. همچنین تشکل‌ها و کانون‌ها باید مباحثی چون امید و نشاط و اوقات فراغت را بیشتر مورد توجه قرار دهند، توجه به نودانشجویان، معرفی رشته‌های پردیس به دانش آموزان در غالب باشگاه دانش‌آموزی و ... نیز از اولویت‌های فعالیت‌های دانشجویی است.

وی همچنین به نقش نشریات دانشجویی و اهمیت آن‌ها اشاره کرد و افزود: اگر انجمن‌های علمی در کنار انتشار نشریات خود، به صورت یک شورای سردبیری یک مجله علمی دانشجویی مشترک با کیفیت خوب از یک پردیس منتشر کنند، تمام هزینه‌های آن را معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بر عهده می‌گیرد. همچنین اگر کانون‌ها و تشکل‌ها نیز یک مجله به همین صورت منتشر کنند مورد این حمایت قرار می‌گیرند.

در ادامه این بازدید یک روزه، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و هیئت همراه در شورای مدیران پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، شرکت کردند و با اعضای هیئت علمی این پردیس دیدار و گفت‌و‌گو داشتند.

در این جلسه، پس از سخنان دکتر سید حسین گلدانساز رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص تشکیل کارگروه‌های مختلف برای بررسی سیلاب‌های اخیر و کمک‌رسانی علمی به مناطق سیل‌زده؛ دکتر مجید سرسنگی ضمن پرداختن به موضوع سیلاب‌ها در سطح هیئت رئیسه دانشگاه، طی سخنانی با مطرح‌کردن دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، گفت: خیلی خوشحالم که امروز در خدمت شما همکاران هستیم و از دکتر گلدانشاز و دکتر اویسی تشکر می‌کنم که زمینه این ملاقات و گفت‌و‌گو را فراهم کردند.

وی ادامه داد: تقریبا از زمانی که نهاد دانشگاه، پایه‌گذاری شده همیشه با یک پالشی رو‌به‌رو بوده و آن پرسش در خصوص رسالت دانشگاه بوده است. اساسا دانشگاه وظیفه‌اش چیست و برای چه به وجود آمده است. در دهه 90 میلادی این چالش و گفتمان وارد مرحله جدیدی می‌شود و پرسش‌های جدی در زمینه کارکرد دانشگاه مطرح می‌شود و بر این اساس دانشگاه‌ها بر اساس نسل‌های مختلف طبقه‌بندی شدند به عنوان مثال نسل آموزش در دانشگاه، نسل پژوهش در دانشگاه، دانشگاه کارآفرین و ... اخیرا در زمینه فرهنگی و اجتماعی مسائلی مطرح است که ما در ایران خیلی توجهی به آن نداشته‌ایم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، افزود: به نظر می‌رسد که ما بحث آموزش و پژوهش را به صورت جد پیگیری کرده‌ایم و اخیرا بحث کارآفرینی به طور جدی در دانشگاه‌ها به عنوان دانشگاه‌های نسل سوم مطرح است اما نسبت به مسائل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه همیشه یک دید فوق برنامه داشته‌ایم و آن‌ها را برنامه فرض نکرده‌ایم لذا نیازی نبوده که خیلی برای این موضوعات وقت و هزینه بگذاریم.

وی تصریح کرد: وقتی آیین‌نامه‌های ارتقا را نگاه می‌کنید، متوجه می‌شوید که تمام انتظار از هیئت علمی در بخش آموزش و پژوهش است. در واقع به نظر می‌رسد ما در آموزش عالی هیچ وظیفه فرهنگی و اجتماعی برای عضو هیئت علمی خودمان تعریف نکرده‌ایم. در صورتی که بیشترین نقش را در توسعه فضای فرهنگی و اجتماعی و مشارکت‌پذیری اجتماعی دانشجویان اعضای هیئت علمی می‌توانند ایفا کنند. ما در قبال شخصیت اجتماعی دانشجویان وظیفه جدی داریم.

دکتر سرسنگی، ادامه داد: این یک پرسش جدی است که دانشگاه چه وظیفه‌ای در قبال دانشجویان دارد؟ آیا تنها باید یک تحصیل‌کرده صرف تربیت کنیم یا در کنار آموزش و پژوهش باید یک انسان با شخصیت انسانی و اجتماعی رشد یافته تربیت کنیم؟ وی با اشاره به آسیب‌هایی که بی‌توجهی به فرهنگ و مسائل اجتماعی به دانشگاه‌ها می‌زند، به فعالیت‌های دانشگاه تهران در خصوص این موضوع پرداخت و افزود: یک تیم از دانشکده علوم اجتماعی و روانشناسی دانشگاه تهران مشغول کار روی موضوع دانشگاه اجتماعی هستند. کار فرهنگی و اجتماعی به قولی نقشه یک به یک می‌خواهد زیرا هر انسانی منحصر به فرد است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در پایان سخنانش به تشریح موضوعاتی چون تبیین نظام‌نامه اخلاق حرفه‌ای، حضور و نقش خانواده‌ها، باشگاه دانش‌آموزی، ارتقای شایستگی‌های حرفه‌ای مدیران و اعضای هیئت علمی، جشنواره فرهنگی و ... پرداخت.

گفتنی است، در این دیدار موضوع رسیدگی به موزه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و وضعیت کاخ سلیمانیه واقع در این پردیس نیز مطرح و بررسی شد.