با نکوداشت یاد دکتر قیصر امین‌پور؛ انجمن ادبی دانشگاه تهران آغاز به کار خواهد کرد

آیین گشایش انجمن ادبی دانشگاه تهران با نکوداشت یاد و خاطره دکتر قیصر امین پور، سه شنبه 17 بهمن، ساعت 15 در باغ موزه نگارستان، برگزار می‌شود.
این مراسم با حضور دكتر مجيد سرسنگى معاون فرهنگی دانشگاه تهران و شعرخوانی ساعد باقری، یوسفعلی میرشکاک، محمدرضا عبدالملکیان، سهیل محمودی، محمدعلی بهمنی، افشین علا، اسماعیل امینی، سعید بیابانکی، حسین آهی، عبدالجبار کاکایی، حمیدرضا شکارسری، بیوک ملکی، فریبا یوسفی و علیرضا بدیع برگزار خواهد شد.
دكتر مجيد سرسنگى معاون فرهنگى دانشگاه تهران در زمينه آغاز به كار انجمن ادبى دانشگاه تهران، گفت: يكى از رويكردهايي كه ما در اين چند سال در حوزه فرهنگى دانشگاه تهران داشتيم اين است كه سليقه‌هاى مختلف دانشجويان محملى براى فعاليت‌هاى فرهنگى پيدا كند. حوزه ادبيات و شعر يكى از حوزه‌هايى است كه به شدت دانشجويان به آن علاقه دارند. ما در دانشگاه، دانشکده ادبيات و علوم انسانی را به عنوان مرجع این حوزه داريم كه اساتيد برجسته‌اى در آن بوده‌اند و در حال حاضر هم هستند؛ چهره‌هایی چون مرحوم قيصر امين پور، استاد شفيعي كدكنى كه خوشبختانه در حال حاضر هم حضور دارند و دانشجويان از محضر درس ايشان بهره می‌برند.
وى افزود: بنابراين فكر كرديم كه تشكيل يك انجمن ادبى مى‌تواند در جذب استعدادهاى جوانى كه در دانشگاه هستند در حوزه ادبيات و شعر مفيد باشد و بسترى را فراهم كند كه اين دانشجويان و همچنين اساتيد بتوانند در اين انجمن ادبى هم بياموزند و هم به ديگران آموزش دهند.
معاون فرهنگى دانشگاه تهران، اظهار داشت: نكته ديگر اين است كه يكى از مسائلى كه دانشگاه هميشه از آن رنج مى‌برده عدم ارتباط با جامعه بوده است؛ در حوزه‌هاى علمى هم اين موضوع بوده و در حوزه‌هاى فرهنگى و هنرى هم هست، يعنى به عنوان مثال اساتيدى كه در دانشگاه در حوزه شعر كار مى‌كنند خيلى در جامعه شناخته شده نيستند و با جامعه ارتباطى ندارند، نه تاثيرى در جامعه مى‌گذارند و نه تاثير از جامعه مى‌گيرند؛ البته عموما اين طور است و استثناهايى هم بوده است.
دكتر سرسنگى در ادامه عنوان كرد: فكر كرديم ايجاد يك انجمن ادبى مى‌تواند نقش اساتيد و دانشجويان ادبى دانشگاه را در محيط حرفه‌اى ادبيات و شعر كشور بيشتر كند و به نوعى ما بتوانيم در حوزه ادبيات و شعر جريان‌سازى و نقش‌آفرينى كنيم.
وى افزود: اين دو هدف اساسى بود كه باعث شد تصميم به تأسيس انجمن ادبى بگيريم؛ البته اهداف خردترى هم دارد مثل اين كه باعث مى‌شود فضايى داشته باشيم كه عموم مردم، دانشجويان و علاقه‌مندان بتوانند در جلسات ادبى شركت كنند و از آن بهره ببرند.
معاون فرهنگى دانشگاه تهران، گفت: در مجموع قرار است فعاليت‌هايى كه در باغ موزه نگارستان انجام مى‌شود، چند بعدى شود؛ ايده ما اين است كه باغ‌موزه نگارستان تبديل به يك مركز فرهنگى هنرى جامع شود و تنها يك موزه براى نگهدارى چند شئ نباشد به همين دليل سعى كرديم فعاليت‌هاى متنوعى را در باغ موزه نگارستان طراحى كنيم از جمله نگارخانه‌هاى تجسمى، برنامه‌هاى هنرى و ادبى و برنامه‌هايى براى كودكان و نوجوانان، برنامه‌هايى براى بازشناسى هويت علمى و فرهنگى دانشگاه تهران و... ايجاد انجمن ادبى و حضور آن در باغ‌موزه نگارستان در راستاى اين اهداف نيز هست.
دكتر مجيد سرسنگى در پايان، افزود: اين انجمن ادبى فرهنگى به همت اداره كل فرهنگى و اجتماعى دانشگاه تهران و دانشجويان فعال در كانون‌هاى و انجمن‌هاى علمى دانشجويى ادبى دانشگاه و تعدادى از شعرا و ادباى بنام كشور، آغاز به كار خواهد كرد. اميدواريم كه در ادامه كارش با حضور اساتيد و دانشجويان، تبديل به يكى از حلقه‌هاى مهم ادبيات و شعر كشور شود.
گفتنى است، حضور در این مراسم برای عموم آزاد است و علاقه‌مندان می‌توانند به نشانی میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع، باغ موزه نگارستان، تالار روح الامینی مراجعه کنند.