در آیین ورودی نودانشجویان سال 97 دانشگاه تهران مطرح شد؛ دکتر نیلی احمدآبادی: ارتقای جایگاه بین‌المللی، کارآفرینی و مسئولیت و اخلاق حرفه‌ای در رأس برنامه های دانشگاه تهران است

آیین ورودی نودانشجویان سال 97 دانشگاه تهران با حضور هیئت رئیسه دانشگاه تهران و تقدیر از رتبه های برتر کنکور پذیرفته شده در دانشگاه تهران، شنبه 31 شهریور در استادیوم ورزشی دانشکده تربیت بدنی این دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که حدود 4 هزار دانشجوی تازه ورود حضور داشتند، هیئت رئیسه دانشگاه تهران با ادای احترام به 394 شهید دانشگاه تهران، مراسم را به طور رسمی آغاز کردند.

در این مراسم، دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران ضمن تبریک به نودانشجویان، گفت: امروز روز بزرگی برای دانشگاه تهران است به این دلیل که آغاز سال تحصیلی و پیوستن نودانشجویان به این دانشگاه است. شما بخش مهمی از نقشه راه آینده ایران را ترسیم خواهید کرد؛ همانطور که درگذشته دستاوردهای مهمی در کشور مرهون دانش‌آموختگان این دانشگاه است.

وی در ادامه افزود: امروز مصادف با آغاز هفته دفاع مقدس است. نگاه به فداکاری رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس، حضور دانشجویان در صحنه‌های علمی و ادامه راه آنها را پررنگ‌تر می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران برخی از پیشرفت‌های کشور در حوزه‌های هنر، ادب و پزشکی را مرهون دانش‌آموختگان دانشگاه تهران عنوان کرد و گفت: بسیاری از دستاوردهای دیگر که امروز در حوزه فرهنگ، هنر، ادب، صنعت و حتی پزشکی که ما آن را متعلق به دانشگاه تهران می‌دانیم مرهون دانش آموختگان دانشگاه تهران است بنابراین ما به خوبی از نقش و تاثیر شما دانشجویان بر آینده کشور آگاه هستیم. این دستاوردها نشان می‌دهد نقش فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در آینده کشور بسیار حائز اهمیت است.

دکتر نیلی احمدآبادی خطاب به نودانشجویان، گفت: می‌دانیم به‌سختی کوشش کرده‌اید تا بتوانید آینده درخشانی برای خود و کشور رقم بزنید. آرزوهای بزرگی در سر دارید و به‌همین دلیل دانشگاه تهران را انتخاب کرده‌اید. تجربه نشان داده که تحقق آرزوهای شما در این دانشگاه شدنی است، به‌شرطی که علم و دانش همراه بااخلاق باشد.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشجویان ورودی جدید به‌واسطه استادان برجسته و کارکنان این دانشگاه، توانمندی مضاعفی پیدا می‌کنند، افزود: دانشگاه تهران برنامه پنج ساله ای دارد که ارتقای جایگاه بین‌المللی، کارآفرینی و مسئولیت و اخلاق حرفه‌ای در رأس آن قرار دارد و این موارد از ارکان دانشگاه‌های توسعه‌یافته به‌شمار می‌آید.

دکتر نیلی احمدآبادی با بیان اینکه مبنای آموزش در دانشگاه تهران تحول‌آفرینی است تصریح کرد: سعی می‌کنیم خلاقیت، مسئولیت اجتماعی، نگاه نقادانه و کار گروهی را به دانشجویان آموزش دهیم؛ اما آموزش یک‌طرفه نیست، فقط استاد در محوریت قرار ندارد و در واقع این دانشجو است که محور است. همکاری گسترده بین‌المللی و حضور شما، می‌تواند این آموزش را از سوی دانشجو به دانشگاه تحقق بخشد.

وی با اشاره به تأثیر دانشگاه تهران در بین دانشگاه‌های کشور، گفت: ضریب تأثیر دانشگاه در جامعه بسیار اهمیت دارد و دانشگاه تهران باید به‌عنوان الگویی برای سایر دانشگاه‌ها نقش ایفا کند. باید در جهت رسیدن به الگوی موردنظر گام برداریم.

رئیس دانشگاه تهران در پایان سخنانش، تاکید کرد: در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کنید باید بتوانید تاثیرگذار باشید و همچون گذشتگان، آینده درخشانی برای ایران عزیز رقم بزنید.

پیش از سخنان رئیس دانشگاه، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و رئیس ستاد برگزاری آیین نودانشجویان دانشگاه تهران، ضمن تبریک به نودانشجویان برای ورود به دانشگاه تهران نماد آموزش کشور، در سخنانی اظهار داشت: خوشحالیم که این توفیق را داریم که یک سال دیگر در آیین ورودی نودانشجویان عزیز خدمتگزاری کنیم. برای شما عزیزان آرزوی موفقیت و سربلندی دارم.

وی افزود: امیدوارم فرصتی را که برای حضور در بهترین دانشگاه کشور به دست آورده اید، قدر بدانید و در آینده تک تک شما سرمداران سرفرازی و پیشرفت کشور باشید.

در این مراسم همچنین، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدمهدی کرمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران طی سخنانی، گفت: باید به شما تبریک گفت که با پشتوانه خود و حمایت خانواده‌ها وارد این دانشگاه بزرگ شدید.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، تاکید کرد: به دانشگاهی قدم گذاشته‌اید که اساتید بزرگی را تربیت کرده و تحویل جامعه داده است؛ دانشگاه تهران مؤثرترین دانشگاه در کشور و حتی سراسر جهان اسلام است. این دانشگاه در راستای اهداف دانشگاه اسلامی قدم برمی‌دارد، نگاه دانشگاه تهران نگاهی است که امام حسین (ع) به آن عمل کرده است و این مسیر باید توسط شما پیگیری شود.

وی افزود: دانشگاه تهران شاخصه های اصلی ای دارد که دانشجو و استاد این دانشگاه باید به آن توجه کنند؛ شاخصه علمی که دانشمندان زیاد در دانشگاه بوده و هستند و برنامه‌های سترگ و ارزشمندی در این حوزه دارد. شاخصه مهم تر اخلاق و معنویت است اگر علم همراه با معنویت نباشد، اگر عالم با اخلاق نباشد و اگر از فرهنگ اسلامی تهی باشد، این علم بی ارزش است. دانشگاه تهران افتخار دارد که دانشگاهی است که در راه اسلامی شدن قدم برمی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین کرمی با اظهار اینکه اگر اقتدار و استقلال و عدم وابستگی می‌خواهیم باید به سراغ علم برویم، گفت: در حال حاضر رسالت دانشجویان بیشتر از گذشته شده است و علاوه بر علم آموزی، دانشجویان باید خود را برای خدمتگزاری و خدمت رسانی بیشتر آماده کنند.

وی تصریح کرد: فضای علم آموزی را به برکت نظام اسلامی و شهدای گرانقدر در این کشور داریم؛ شهیدانی که برای علم آموزی ما بستر فراهم کردند. رسالت دانشجویان این است که علاوه بر علم آموزی خود را برای خدمت رسانی آماده کنند و فقط برای ادای تکلیف مسئولیت خود را انجام ندهند بلکه با عشق به فعالیت خود ادامه دهند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، در پایان سخنانش گفت: امروز کار اصلی شما در حوزه اخلاق است که باید در این مسیر قدم بردارید؛ دانشگاه تهران پایگاه انقلاب بوده است و نگاه انقلابی دارد و در این راه شهدای‌ زیادی تقدیم انقلاب کرده است.

این مراسم با پخش سخنان مقام معظم رهبری، قرائت میثاق نامه توسط دکتر سعید حبیبا به عنوان نماینده اساتید و زینب جمشیدی نماینده دانشجویان، اجرای موسیقی مقامی توسط گروه انوار تربت جام، اجرای تعزیه، ارتقای جایگاه بین‌المللی، کارآفرینی و مسئولیت و اخلاق حرفه‌ای انتقال پرچم دانشگاه تهران از دانشجویان سال گذشته به سال جدید و تجلیل از رتبه های برتر ورودی به دانشگاه تهران همراه بود.

گفتنی است، همزمان با این مراسم 14 نشست خانواده و دانشگاه در پردیس ها و دانشکده های مختلف برای خانواده های نودانشجویان سال 97 با مشارکت مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد.