دومين جشنواره بین المللی عکاسی نگاه آبی در باغ موزه نگارستان افتتاح شد

دومین جشنواره بین‌المللی عکاسی نگاه آبی به همت کانون هنر و زیست بوم دایره آبی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران با حضور دکتر محمدعلی زارع چاهوکی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، طیبه سیاوشی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، دكتر امیرحسین حریری مدیر باغ موزه نگارستان و دكتر شهرام زرگر عضو هیئت علمی دانشگاه هنر، یکشنبه 20 خرداد در باغ موزه نگارستان افتتاح شد.

در ابتدای مراسم افتتاحیه و در نشستی خبری؛ دکتر محمدعلی زارع چاهوكي، مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نشست خبری دومین جشنواره بین المللی عکاسی نگاه آبی درباره فعالیت‌های اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، گفت: معاونت فرهنگی دانشگاه تهران مانند سال گذشته در نظر دارد برنامه‌هایی را با هدف رسیدن به شاخصه‌هایی که در برنامه سوم راهبردی فرهنگی دانشگاه تهران آمده است اجرایی کند.

وی افزود: در برنامه سوم راهبردی دانشگاه تهران سه شاخصه اصلی در نظر گرفته شده است که بین‌المللی‌سازی، ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعي و اخلاق حرفه و کارآفرینی از جمله این اهداف است.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با بیان‌ اینکه جشنواره نگاه آبی از بعد فرهنگ‌سازی بسیار مفید است، عنوان کرد: این جشنواره جهت فرهنگ‌سازی با محوریت محیط زیست و استفاده از انرژی‌های نو برنامه‌ریزی شده است.

دکتر زارع چاهوكي با اشاره به مشکلات زیست محیطی کشور، گفت: یکی از مشکلات اساسی که امروز ایران با آن دست و پنجه نرم می‌کند بحران‌های زیست محیطی است. بحران آب، بحران ریزگردها، خشكسالي، كم آبي، مهاجرت روستانشین‌ها و پدیده‌های مختلف که اگر بخواهیم جلوی این موارد را بگیریم باید ديد جامع نگرانه در مدیریت داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مدیریت جامع سرزمین نیاز به فرهنگ‌سازی و مشارکت اجتماعی دارد، تاکید کرد: اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نظر دارد فرهنگ‌سازی مباحث زیست‌محیطی را با کمک تشکل‌های دانشجویی انجام دهد.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، تصریح کرد: عمده‌ترین هدفی که در ارتباط با حوزه فرهنگي و اجتماعی در نظر داریم بهبود بخشیدن مشارکت دانشگاهیان است و برای این کار باید از جنبه‌های مختلف مانند توسعه و تقويت فعاليت تشکل‌های دانشجویی در حوزه‌هاي مختلف وارد شویم.

دکتر زارع چاهوكي در پایان سخنانش، گفت: جشنواره نگاه آبی هم در دور اول که سال گذشته برگزار شد هم در دومین دوره آن، با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شده است و انجام این جشنواره جز با همت و تلاش شبانه‌روزي دانشجويان فعال در کانون هنر زیست بوم باشگاه دانشجويان دانشگاه تهران و همکاران اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران محقق نمی‌شد.

در  ادامه، طیبه سیاوشی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به حمایت‌های کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از فعالیت‌های دانشجویی در کشور، گفت:‌ این جشنواره به‌دلیل اهداف محیط زیستی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ما قراردادها و کنوانسیون‌های بسیاری در خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر و محیط زیست داریم اما نگاه هنری می‌تواند در زمینه فرهنگ‌سازی به جوامع کمک کند و بر تغییر و اصلاح شیوه زندگی مردم تاثیرگذار باشد. چرا که درگیر کردن مردم در این مسئله خود انجام نیمی از کار است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، خاطرنشان کرد: من و همکارانم در کمیسیون تلاش داریم فعالیت‌های جوانان در این زمینه را قدر بدانیم. جوانانی که با حداقل امکانات سعی می‌کنند در زمینه فرهنگ‌سازی در حوزه محیط زیست‌، ‌انرژی‌های پاک و انرژی‌های تجدیدپذیر تاثیر‌گذار باشند.

در این مراسم همچنین، امین مختاری کانون هنر و زیست بوم دایره آبی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران و دبیر هنری جشنواره ضمن توضیحاتی درباره فعالیت‌های کانون گفت: کانون دایره آبی با هدف فرهنگ‌سازی در بخش محیط زیست و انرژی‌های پاک فعالیت دارد و به زودیNGO  این کانون با همین نام تاسیس خواهد شد.

سپس، مسعود مکاری دبیر دومین جشنواره بین المللی عکاسی نگاه آبی نیز در سخنانی،  گفت: امسال 6 هزار و 120 اثر از کشورهای مختلف جهان دریافت کردیم و نمایشگاه آثار برگزیده نیز شامل آثاری از 69 عکاس ایرانی و 13 عکاس خارجی با 120 اثر است که در ایام جشنواره برپا خواهد شد. همزمان با نمایشگاه ایران، نمایشگاهی از آثار 25 عکاس در دانشگاه IE مادرید اسپانیا افتتاح شد. وی در خصوص برگزیدگان این جشنواره، گفت: 3 برگزیده در بخش موبایلی ،3 برگزیده در بخش عکاسی حرفه‌ای و 3 برگزیده در بخش بین‌الملل خواهیم داشت.

در این مراسم از برگزیدگان تقدیر و از پوستر جشنواره رونمایی شد و گالری آثار برگزیده جشنواره در باغ موزه نگارستان گشایش یافت.

گفتنی است، اختتامیه این جشنواره چهارشنبه 30 خرداد، ساعت 16:30 در باغ موزه نگارستان برگزار خواهد شد.