ششمین همایش عصای سفید در دانشگاه تهران برگزار شد

به همت کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، ششمین همایش عصای سفید برگزار شد.

به گزارش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، این همایش با حضور دانشجویان کم‌بینا و نابینای دانشگاه تهران، مسئولان، اعضای هیأت رئیسه دانشکده حقوق و علوم سیاسی، ۱۲ آذر ۱۳۹۸ در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.

زهرا علی اکبری، دبیر کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، طی سخنانی گفت: کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی با اهداف آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، توانمندسازی و مطالبه‌خواهی خواسته‌های دانشجویان نابینا و کم بینا و افزایش مهارت‌های زندگی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی در بهمن سال ۱۳۹۲ با تلاش و اهتمام گروهی از دانشجویان نابینا آغاز به کار کرد.

وی افزود: «این کانون تاکنون توانسته در بسیاری از امور فرهنگی، آموزشی، ورزشی و توانمندسازی، راه پیشرفت را به سمت آینده برای دانشجویان نابینا و کم‌بینا فراهم کند. این کانون موفق شده است در ۴ جشنواره کشوری رویش، جشنواره ترنج و دو جشنواره فرهنگ ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸، در بین کانون‌های فرهنگی دانشگاه مقام برتر را کسب کند. او افزود که به منظور افزایش آگاهی و فرهنگسازی در میان دانشجویان عادی در خصوص افراد نابینا کانون مبادرت به انتشار نشریه‌ای با نام پارند نموده است که گامی هرچند کوچک در راه فرهنگ‌سازی و ارتقای آگاهی جامعه نسبت به این گروه از افراد است».

علی اکبری در ادامه با اشاره به پیگیری مطالبات دانشجویان نابینا و کم‌بینا، اظهار نمود: «در سال ۱۳۹۶ ما توانستیم با تلاش بسیار، قانون ۱۰ ماده‌ای را برای رفاه هرچه بیشتر این قشر از دانشجویان در دانشگاه به تصویب برسانیم که صمیمانه از این بابت از هیأت رئیسه دانشگاه و به ویژه دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس محترم دانشگاه، تشکر می‌کنم».

وی ادامه داد: «در حال حاضر کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی ۱۰۸ عضو دارد که در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند».

دبیر کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی، تصریح کرد: «همانطور که دانشجویان دانشگاه تهران نشان داده‌اند در دانشگاه و در جامعه در صورتی که از امکانات و فرصت‌های برابر برخوردار باشند می‌توانند مراحل ترقی را یکی پس از دیگری بپیمایند. باید بپذیریم که این گروه از جامعه نیز دارای حقوق شهروندی اولیه هستند و باید دارای حق شهروندی برابر با دیگران باشند». علی اکبری در ادامه آرزو کرد که: «در آینده، ما شاهد یک دانشگاهی باشیم که در آن پذیرش اجتماعی همراه با به رسمیت شناخته شدن حقوق شهروندی دانشجویان نابینا، به دور از تبعیض و طرد اجتماعی و توأم با مشارکت اجتماعی بالای آنان در فعالیت های دانشگاهی، حتی فراتر از آن، تحقق یابد. وی در پایان سخنانش از همراهی مسئولان دانشگاه و دکتر احمد به‌پژوه استاد روانشناسی کودکان استثنایی دانشگاه تهران برای همراهی‌های همیشگی‌شان تقدیر و تشکر کرد.

در ادامه این مراسم، دکتر به‌پژو استاد دانشگاه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، به ارائه سخنانی پیرامون معلولیت نابینایی، پرداخت .

در این مراسم، دکتر احمد به‌پژوه، استاد دانشکده روانشانسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران گفت: «کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی یکی از فعال‌ترین کانون‌های دانشگاه تهران است و با اینکه دانشجویان با آسیب بینایی مواجه هستند، اما نسبت به این محدودیت، بسیار توانمند و فعال هستند.»

وی افزود: «دانشجویان روشندل ما به خوبی اثبات کرده‌اند که توانمندی بالایی دارند و در زمینه‌های علمی و فرهنگی این توانمندی‌ها را نشان داده‌اند.»

این مراسم با اجرای موسیقی سنتی و پاپ، شعر، اجرای پنل مربوط به مسائل دانشجویان نابینا با حضور نماینده صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و معاونت فرهنگی و دانشجویی سازمان بهزیستی کشور، و تقدیر از همیاران و نودانشجویان نابینا، به پایان رسید.