فعالیت‌های کانون گردشگری باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران از ابتدای سال 1397 تاکنون؛ برگزاری سفر و دوره آموزشی برای بیش از هزار نفر از دانشگاهیان

کانون گردشگری باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران از ابتدای سال 1397 تاکنون برای بیش از هزار  نفر از دانشگاهیان و خانواده آن‌ها، سفر و دوره آموزشی برگزار کرده است.

به گفته احسان سپاهی، دبیر کانون گردشگری باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، این کانون از ابتدای سال 1397 تاکنون برای بیش از هزار نفر از دانشگاهیان و خانواده آن‌ها سفرهای متنوع علمی، زیارتی، فرهنگی و تفریحی برنامه‌ریزی و اجرا کرده است. وی در گزارشی از روند فعالیت های این کانون، اظهار کرد: این کانون در راستای ایجاد اشتغال برای دانش‌آموختگان رشته‌های گردشگری، زبان‌های خارجی، تاریخ، معماری، هنر، ادبیات و سایر رشته‌های مرتبط، با همکاری برترین موسسه آموزش گردشگری کشور (آوای جلب سیاحان) از ابتدای سال 1397 در حال برگزاری دوره آموزشی جامع راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی است. این دوره با استقبال بسیار خوب دانشگاهیان مواجه شده است و در حال حاضر با حضور 80 نفر در باشگاه دانشجویان و باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران در حال برگزاری است. در مجموع کانون گردشگری باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران توانسته است طی سال تحصیلی جاری به بیش از 3 هزار نفر از دانشگاهیان و خانواده آن‌ها خدمات متنوع گردشگری ارائه دهد.

احسان سپاهی دلیل موفقیت و پیشتاز بودن کانون گردشگری باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران در عرصه گردشگری دانشگاهی را تمرکز بر افزایش مداوم کیفیت اجرای برنامه‌ها، پرهیز از حواشی که گاه سایر کانون‌های گردشگری دانشگاهی دچار آن می‌شوند، تمرکز بر اطلاع‌رسانی مناسب و به موقع به دانشگاهیان و مهم‌تر از همه فضای مناسب برنامه‌های این کانون دانست.

وی افزود: مهم‌ترین مزیت برنامه‌های ما در این است که به لطف حضور قشر فرهیخته دانشگاهی و خانواده محترم آن‌ها در این برنامه‌ها، عموما فضای حاکم بر سفرهای ما از نظر فرهنگی و علمی بسیار مورد قبول شرکت‌کنندگان بوده است و در واقع خود هم‌سفران هستند که برنامه‌های بعدی ما را به اطلاع سایر دوستان دانشگاهی می‌رسانند.

سپاهی در ادامه، عنوان کرد: اجرای سفرهای دانشگاهی ضابطه‌مند موجب ایجاد نشاط و شور در جامعه دانشگاهی می‌شود و به آن‌ها کمک می‌کند که خستگی ناشی از کار و مطالعه را زودتر از تن به در کنند و برای کارهای پیش رو با انرژی بیشتری آماده شوند. این مسئله خصوصا در رابطه با دانشجویان خوابگاهی و به‌طور ویژه، خواهران ساکن خوابگاه بسیار اهمیت می‌یابد و به آن‌ها کمک می‌کند که شرایط و دوری از خانواده، قابل تحمل‌تر شود.

وی ادامه داد: با وجود اینکه برنامه‌های تفریحی و سفرهای دانشگاهی یکی از ابزارهای موثر در افزایش رضایت‌مندی و بهبود کیفیت زندگی و تحصیل دانشگاهیان هستند، اما به واسطه دشواری‌هایی که در زمینه اجرا و نظارت بر این برنامه‌ها وجود دارد، مورد غفلت مسئولان بسیاری از دانشگاه‌ها قرار گرفته است و این ظرفیت بزرگ برای خدمت در حال هدر رفتن است. خوشحالم که مسئولان فرهنگی دانشگاه تهران نگاه متفاوتی دارند و از ابتدای تشکیل کانون گردشگری تاکنون راهنمای ما بوده‌اند و ما به کمک آن‌ها توانسته‌ایم بر بسیاری از مشکلات اجرایی و مالی غلبه کنیم.

احسان سپاهی در رابطه با برنامه‌های پیش روی کانون افزود: در حال همکاری با مسئولان فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای گسترش و اجرای الگوی کاری کانون گردشگری باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران به سایر دانشگاه ‌های علاقمند هستیم.

او همچنین تمرکز بر کارآفرینی در زمینه گردشگری، تنوع‌بخشی به برنامه‌های آموزشی مرتبط با گردشگری، برنامه‌ریزی در جهت تسهیل حضور دانشگاهیان در مجامع علمی بین المللی، فراهم کردن شرایط بازدید گروهی دانشگاهیان خارجی از جاذبه‌های علمی، فرهنگی و تاریخی ایران، ارائه بسته‌های متنوع سفر و بلیت با تخفیف ویژه دانشگاهیان را از مهمترین کارهای در حال پیگیری در کانون گردشگری باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برشمرد.

گفتنی است، کانون گردشگری باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران با حمایت مادی و معنوی اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، در سال 1394 در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران تاسیس شده و طی این زمان توانسته است به فعال‌ترین تشکل دانشگاهی کشور در زمینه انجام برنامه‌های گردشگری تبدیل شود. از این کانون توسط معاون فرهنگی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، در دهمین جشنواره ملی حرکت در بخش کارآفرینی تقدیر شد.