موزه‌ها در حفظ تاریخ، تمدن و فرهنگ اقوام ایرانی نقش به‌سزایی دارند

به گزارش دفتر ارتباطات و امور رسانه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران؛ به نقل از روابط عمومی مدیریت امور موزه‌ها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران؛ محمدجواد جامه بزرگی رئیس اداره امور موزه‌ها و فضاهای فرهنگی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به مناسبت يازدهمين سالگرد افتتاح خانه موزه مقدم طی یادداشتی به نقش و اهمیت موزه‌ها در حفظ تاریخ و تمدن و فرهنگ اقوام ایرانی اشاره کرد.

متن کامل یادداشت به شرح زیر است:

میراث فرهنگی، نشان از هویت و غرور ملی یک کشور است. همگان باید همواره در حفظ و نگهداری آنها بکوشند و هیچگونه آسیب و خدشه‌ای به این آثار وارد نشود. کشور عزیزمان ایران به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، به عنوان کشوری فرهنگی که در شکل‌گیری تمدن‌های جهانی نقش داشته است، میراث فرهنگی بسیار و گسترده‌ای دارد.

موزه‌ها در آشنایی مردم با تاریخ، فرهنگ و تمدن نقش به‌سزایی دارند چرا که شاهکارهای بی‌بدیل فرهنگی، هنری و تاریخی در موزه‌های مختلف دنیا نگهداری می‌شوند. همچنین موزه‌داران باید در حفظ و نگهداری آثار در موزه‌ها تمام تلاش خود را به کار بگیرند و مردم را برای بازدید به این مجموعه‌ها ترغیب کنند. البته حفاظت از میراث فرهنگی از اهمیت زیادی برخوردار است و نیازمند یک بسیج عمومی، جهانی، دولتی و مردمی است.

موزه ها مکانی برای انتقال پیام‌ها، اندیشه ها و تجربیات بشری هستند و دیگر صرفا مکانی برای انبار و به نمایش گذاشتن اشیا و آثار فرهنگی و تاریخی محسوب نمی‌شوند و این اهمیت موزه‌ها را به اثبات می‌رساند. در واقع امروزه موزه‌ها میان موزه ها و مناظر فرهنگی ارتباط برقرار می‌کنند که می تواند به رویکردهای سازنده در سطح جامعه منجر شود.

موزه مقدم در سال 1388 جهت بازدید عموم گشایش یافت و در حال حاضر از بزرگترين و غنی ترین موزه‌های دانشگاهی خاورميانه و خانه موزه‌هاي ايران است كه با ارائه مجموعه‌هايی متنوع از آثار تاريخی و فرهنگي ايران و نمايش آنها در فضاهايی منحصر به فرد در زمره ارزشمند ترين موزه های ايران قرار است.

استاد محسن مقدم با هدف حفظ و نگهداری آثار تاریخی ایران، در آبان ماه 1351 خانه پدری خويش را به همراه تمامی آثار موجود در آن به دانشگاه تهران وقف كرد و سرانجام در سال 1366 دارفانی را وداع گفت و پس از فوت همسر ایشان در سال 1369 ، تولیت موزه مقدم در اختیار مستقیم دانشگاه تهران قرار گرفت.